Gå till innehåll

Tillgänglighet

Aurora Kultur & Kongress står bakom den här webbplatsen och vår ambition är att så många som möjligt ska kunna använda den. På den här sidan beskriver vi hur aurorakiruna.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service och vi arbetar med att åtgärda detta. Se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan för mer information.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från aurorakiruna.se som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivning nedan, kan du meddela vår kommunikatör på emma.grameus@aurorakiruna.se eller 0980-773 18.

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela vår kommunikatör på emma.grameus@aurorakiruna.se eller 0980-773 18 så att vi får veta att problemet finns.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar ditt påpekande om bristande webbtillgänglighet eller din begäran om tillgängliggörande av innehåll kan du anmäla det till Myndigheten för digital förvaltning. Länk till annan webbplats.

Du når myndigheten för digital förvaltning via e-postadressen info@digg.se alternativt på telefonnummer 0771-11 44 00.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är inte förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Otillgängliga delar beskrivs nedan:

 • PDF-filer och dokument
  Vi har PDF-filer som går att ladda ned från vår webbplats som inte är tillgänglighetsanpassade. Om du behöver tillgänglighetsanpassad PDF, kontakta vår kommunikatör på emma.grameus@aurorakiruna.se.
 • Filmer
  Filmer i våra sociala medier är inte syntolkade eller textade.
 • Bilder
  Vissa av våra bilder saknas textalternativ (alt-texter).
 • Tabeller
  Vissa tabeller saknas beskrivande rubrik.
 • Länkning
  En del länkar öppnas i nya fönster vilket kan försvåra navigering.

Hur vi testat webbplatsen

Vi har gjort en självskattning (intern testning) av aurorakiruna.se samt en test via den externa tjänsten Siteimprove Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Senaste bedömningen gjordes den 2023-07-06 och fick då "Accessibility score" 93/100.