Gå till innehåll

Kärlekens historia

Datum
Tid till
Plats Kaamos
Kärlekens historia - Aurora kultur & kongress

Foto: John Gripenholm

Om människorna som älskat med livet som insats.

10 000 år av kärlekshistoria.

När operasångaren Rickard Söderberg läser mellan raderna i sina gamla dagböcker hittar han en person som kämpar med att ta reda på vem han verkligen är. När han gräver djupare i historien visar det sig att han inte är den första som ställt frågor om kärlekens väsen - längtan efter kärlek verkar vara oförändrad sedan människan blev människa.

Detta är starten på en resa genom kärlekens historia från stenåldern fram till idag. Från grottmålningar i Zimbabwe av älskande män till samkönade passioner i det svenska bondesamhället. Från religionernas försök att radera de homosexuella historierna till obesjungna hjältar som agerat i tystnad. Från historiens mest flamboyanta celebriteter till hans egen instagramvardag med fredagstaco tillsammans med maken Anders.

Rickard gjorde succé på Riksteaterscenerna våren 2018 och nu är han tillbaka med en föreställning där hans unika blandning av musik, artisteri och aktivism får fullt utlopp på scen.

Kom med på den förbjudna kärlekens historia!

Medverkande

Rickard Söderberg
Jon Lundberg
Johan Reis

Konstnärligt team

Av och med: Rickard Söderberg
Regi: Melker Sörensen
Ljusdesign: Jörgen Haimanas
Dramaturg: Ninna Tersman
Efter en idé av Rickard Söderberg och Carl Johan Karlson

Producent
Riksteatern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kiruna Riksteater & Kulturförening
Vid eventuella frågor om föreställningen kontakta Kiruna Riksteater & Kulturförening på 072-243 38 30 eller skicka ett mail till kiruna.riksteater.kulturforening@tellia.com.