Gå till innehåll

Britt-Marie var här

Datum
Tid till
Britt-Marie var här - Aurora Kiruna

En varm komedi med Marianne Mörck i alla roller.

Publik- och kritikersucceén med Marianne Mörck i alla roller är tillbaka på Riksteaterscenerna i höst. En kärlekshistoria om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja. Det är berättelsen om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna. Britt-Marie, 63, har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Det enda arbete hon kan få är i Borg, ett samhälle om vilket det snällaste man kan säga är att det ligger vid en väg. Borg har inget annat än fotbollen kvar. Britt-Marie hatar fotboll. Detta är sannerligen inte början på en underbar vänskap.

Britt-Marie var här är en hyllning till livet som med humor och värme uppmanar oss att gå ut från salongen och ta tillvara på allt som är oss kärt.

Föreställningen är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn. Regisserar gör Eva Dahlman, tidigare bland annat aktuell med framgångsrika föreställningarna Så enkel är kärleken på Maximteatern, Vem är rädd för Virginia Woolf? på Helsingborgs Stadsteater, Påklädaren på Dramaten och Egenmäktigt förfarande på Scalateatern i Stockholm.

Längd: 2 h (inklusive 20 min paus)

En del av firandet av Kiruna Riksteater & kulturförening 90 år!
För att fira Kiruna Riksteater & Kulturförenings 90 års-jubileum bjuder föreningen sina medlemmar på föreställningen Britt-Marie var här. För att bli medlem klickar du på denna länk "Bli medlem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster." och fyller i formuläret.

Men det går även bra att köpa biljetter. Ordinariepris: 300kr, studerande/ungdomspris: 150kr. Biljetter kommen även att säljas i receptionen mellan 18:00 - 19:00 på föreställningsdagen.

Kontakta kansliet vid köp av biljetter på 072-243 38 30 eller kiruna.riksteater.kulturforening@telia.com